Teprovning: Dark & Stormy No. 521

I samarbete med Paper & Tea

Ett härligt och robust te av hög kvalitet. Passar för ruggiga höstdagar eller en kall vintermorgon. Tack till Paper & Tea för proverna av detta te.

En hyllning till östfrisien i Tyskland. En kraftig blandning av rökta teer från Indien, China och Sri Lanka. Små blad troligtvis CTC för att få den kraftfulla smaken.

LUKT

Torra löv: Kraftig rökighet med inslag av tjära och läder.

Blöta löv: Något mildare men samma rökiga lukt av tjära.

BRYGGNING

Tekanna: 4g te för 250 ml vatten. 100°C i 4 min. Om du drar 3 min får du en mildare smak och kan få en till bryggning. Andra bryggningen 5 min.

SMAK

En kraftig och sträv smak med stor kropp och rökiga toner. En lång lite maltig smak med mycket sammandragande.

Det sträva försvinner med mjölk och sötning, men det rökiga finns kvar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM

Nytt avsnitt ute.
Vi är tillbaka och dricker te, denna gång dricker vi Ceylon från olika höjd. Det pratas frukostblandningar, rena teer och vad som skiljer Ceylon från olika höjd. Allt avslutas med ett snack kring senaste numret av Eighty Degrees. Veckans te: Ceylon #produktivitéet #ceylonte #svartte #tepodcast #tepodd #teprovning #tenörd #tenörderi
Vi är tillbaka och dricker te, denna gång har tiden hunnit ifatt oss. Det innebär att vi inte hunnit förbereda samma te utan löser det så gott vi kan med två varianter av Keemun. Det blir mycket teprat och sedan avslöjar vi vår nya inriktning på podden. #tepodd #produktivitéet #tepodcast #keemun #svartte #keemunfop #keemunmaofeng #tenörd #teprovning
Vi är tillbaka och fortsätter dricka te från Sydkorea. Denna gång dricks det exklusiva Woojean som skördas tidigt på våren. Vi återkopplar lite till vårt tidigare prat om GTD och Johan har tittar lite på Office 365. #produktivitéet #woojean #tecentralen #produktivitet #tepodcast #produktivitetspodcast #tepodd #teprovning #koreansktte #gröntte
Vi är tillbaka och fortsätter dricka koreanskt te från Tecentralen. Denna gång är det Hadong Saejak som skördas i april-maj. Sedan avslutar vi vår serie om GTD med det sista steget ”Att göra”. #tepodd #produktivitet #produktivitéet #gröntte #saejak #hadongsaejak #sydkoreansktte #tepodcast #tecentralen #gtd
Vi är tillbaka och denna gången dricker vi Jungjak från Hadong i Sydkorea. Teet kommer från Tecentralen i Östersund (@tecentralen). Vi fortsätter vårt samtal om GTD och nu är det dags att gå igenom. #produktivitéet #jungjak #hadongtea #gtd #gtdgåigenom #produktivitet #gröntte #tepodd #tepodcast

STÖD OSS PÅ PATREON

TRANSLATE