Teprovning: Cui Min Qingshan

Ett ekologiskt vitt te från Qingshan plantagen i Hunan provinsen i Kina. Det plockas för hand och består bara av knoppar och unga blad. 

Trots att det är ett handplockat ekologiskt te så tycker inte jag att det håller så hög kvalitet. Många av bladen är trasiga eller brutna, många små bitar som troligtvis bidrar till den bittra smaken. Detta tyder på att man inte är så varsam i behandlingen av teet efter att det är plockat.

LUKT

Torra löv: Torkat hö, stall, läder, med nyanser av lite syrligt och fruktigt. 

Blöta löv: Växtlighet, hallonblad och nässla. 

BRYGGNING

Gaiwan: 4g te för 100 ml vatten. 80°C i 20 sekunder. Öka med ca 10 sekunder för varje ytterligare dragning. Upp till 5 dragningar

Tekanna: 4g te för 250 ml vatten. 80°C i 1 min. Öka med 1 min för varje ytterligare dragning. Upp till 3 dragningar.

SMAK

Första bryggningen: En söt smak med toner av läder. Lite bitter och viss sammandragning i eftersmaken. En lätt och trevlig kort smak med liten kropp. 

Andra bryggningen: Ingen sötma kvar. En lång smak som är sträv och bitter. Kraftig och sammandragande med större kropp. 

Första bryggningen är godast tycker jag. Sötman minskar och bitterheten ökar ju fler gånger du drar teet. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM

Vi är tillbaka och dricker te, denna gång har tiden hunnit ifatt oss. Det innebär att vi inte hunnit förbereda samma te utan löser det så gott vi kan med två varianter av Keemun. Det blir mycket teprat och sedan avslöjar vi vår nya inriktning på podden. #tepodd #produktivitéet #tepodcast #keemun #svartte #keemunfop #keemunmaofeng #tenörd #teprovning
Vi är tillbaka och fortsätter dricka te från Sydkorea. Denna gång dricks det exklusiva Woojean som skördas tidigt på våren. Vi återkopplar lite till vårt tidigare prat om GTD och Johan har tittar lite på Office 365. #produktivitéet #woojean #tecentralen #produktivitet #tepodcast #produktivitetspodcast #tepodd #teprovning #koreansktte #gröntte
Vi är tillbaka och fortsätter dricka koreanskt te från Tecentralen. Denna gång är det Hadong Saejak som skördas i april-maj. Sedan avslutar vi vår serie om GTD med det sista steget ”Att göra”. #tepodd #produktivitet #produktivitéet #gröntte #saejak #hadongsaejak #sydkoreansktte #tepodcast #tecentralen #gtd
Vi är tillbaka och denna gången dricker vi Jungjak från Hadong i Sydkorea. Teet kommer från Tecentralen i Östersund (@tecentralen). Vi fortsätter vårt samtal om GTD och nu är det dags att gå igenom. #produktivitéet #jungjak #hadongtea #gtd #gtdgåigenom #produktivitet #gröntte #tepodd #tepodcast
Vi är tillbaka och avslutar vårt tedrickande med te från tyska Paper & Tea (@paperandtea) med deras Daikoku. Sedan fortsätter vi att prata GTD och organisering. Johan delar med sig av sitt system i appen påminnelser. #tepodcast #produktivitéet #gröntte #japansktte #kabusencha #tenörd #teprovning
Vi är tillbaka och återigen dricker vi te från tyska Paper & tea (@paperandtea ). Denna gång är det Kumano, ett grönt stjälkte(kukicha) från Japan. Efter det inleder vi den tredje delen om GTD och pratar om olika sätt att organisera sina uppgifter. #produktivitéet #kukicha #paperandtea #tepodd #tepodcast #gtd #gtdorganisering #gröntte #japansktte

STÖD OSS PÅ PATREON

TRANSLATE